Гражданите на Сопот, както и  кметът на общината, са готови

...
Гражданите на Сопот, както и  кметът на общината, са готови
Коментари Харесай

В Сопот готови да блокират Подбалканския път заради липса на...

Гражданите на Сопот, както и  кметът на общината, са подготвени да блокират Подбалканския път поради неналичието на питейна вода през последните три дни. Днес поданици на Сопот отпред с кмета Деян Дойнов и огромния български артист Николай Урумов се събраха пред постройката на общината, с цел да изразят недоволството си от неналичието на съответни дейности от страна на ВиК-Пловдив. Според тях от водното дружествто към този момент не дават прогнози за разрешаване на въпроса с водоподаването.

 

Проблемът с неналичието на вода в Сопот е в резултат на падналите преди дни превалявания, които доведоха до наводнения и големи вреди в селата в западната част на община Карлово. Изказваме своята съпричастност с потърпевшите и сме подготвени да помогнем с каквото е належащо, съобщи кметът кметът Деян Дойнов.

Наводнението засегна доста обитаеми места  и хиляди хора, само че той не е подмина и община Сопот, добави Дойнов. Имахме шанс, че градът ни е по този начин благоустроен под надолнище, тъй че вредите са по-малко. Проблемът при нас е с безводието. Искаме той да бъде позволен. Бедствието унищожи източниците, които зареждат с вода Сопот. Аз съм алармирал всички способени институции, акцентира Деян Дойнов. Той добави, че приоритет е да се отбрани водоподаването на общината.

Позиция изрази и известният артист Николай Урумов, които показа, че средата на живот на Алековия Бай Ганьо е непроменена към този момент 130 години.

Гражданите са мощно обезпокоени от плъзването на разнообразни болести. Притеснение показват и ръководителите на детски ясли, градини, обществени домове и болница. Своята позиция показа и водачът на КТ „ Подкрепа “ – Димитър Атанасов. Той също не е наясно по какъв начин без липса на водоподаване ще действат обикновено Вазовските машиностроителни фабрики в града

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР